RETOUR

Essentiële partnerships

De activiteiten van CAF-DCF, een Belgisch filiaal van de LFB Groep, bestaan uit het opslaan van plasmaderivaten in strikte farmaceutische omstandigheden, het op de markt brengen en het distribueren naar Belgische gezondheidsinstellingen. CAF-DCF biedt therapeutische oplossingen voor belangrijke medische behoeften in België.

Productiepartners
CAF-DCF staat in voor de commercialisering van 7 uit plasma afgeleide geneesmiddelen, grotendeels afkomstig van LFB vestigingen  in Frankrijk . Deze plasma-afgeleide medicijnen zijn hoofdzakelijk gemaakt van plasma van vrijwillige en onbetaalde donoren. De door CAF-DCF gecommercialiseerde geneesmiddelen zijn stollingsfactoren, immunoglobulinen en therapeutische oplossingen voor de behandeling van patiënten in kritieke situaties.
Als filiaal van LFB neemt CAF-DCF deel aan de internationale ontwikkeling van de Groep. CAF-DCF vertrouwt op de expertise van LFB om zijn geneesmiddelen in België op de markt te brengen. LFB is sinds 2008 een langdurige partner van CAF-DCF.
CAF-DCF heeft tevens een bevoorrecht partnership met de Nederlandse stichting SANQUIN. In Nederland is SANQUIN de nationale operator die verantwoordelijk is voor het verzamelen, verwerken en distribueren van bloedproducten, het produceren van geneesmiddelen afkomstig uit plasma, en het ontwikkelen van reagentia voor bloedgroepen. Al deze producten zijn afkomstig van vrijwillig en onbetaald plasma. CAF-DCF is verantwoordelijk voor de commercialisering van 2 geneesmiddelen afgeleid uit plasma in België, vervaardigd in de Nederlandse Sanquin-vestigingen.

Voor meer informatie over SANQUIN: www.sanquin.nl

 

Logistiek management
De uit plasma afgeleide geneesmiddelen gecommercialiseerd door CAF-DCF, worden in samenwerking met Plasma Industries Belgium (PiBe) opgeslagen in speciale magazijnen en zijn onderworpen aan de strengste farmaceutische bewaarnormen.
Plasma Industries Belgium levert intermediaire producten voor plasmafractionering voor derden en biedt logistieke oplossingen voor de opslag van plasma en derivaten, dit alles in zijn magazijn in Buggenhout, ten noorden van Brussel.
In zijn fractioneringsentiteit in Brussel verwerkt Plasma Industries ongeveer 1,8 miljoen liter plasma voor verschillende internationale partners.

Voor meer informatie over PiBe: www.plasma-industries.be