een belangrijke speler in de gezondheidszorg

 

Sinds zijn oprichting in 1994 heeft LFB therapeutische eiwitten ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht voor patiënten met ernstige aandoeningen die vaak zeldzaam zijn.

LFB is vandaag één van de toonaangevende Europese biofarmaceutische bedrijven en biedt gezondheidsbeoefenaars – voornamelijk in ziekenhuizen – geneesmiddelen afgeleid uit plasma of recombinante eiwitten, in drie belangrijke therapeutische gebieden: immunologie, hemostase en intensieve zorg.

2.650 werknemers in Frankrijk en over de hele wereld investeren elke dag om de missie van het bedrijf te vervullen.

Patiënten en hun families
Met meer dan 2/3 van de medicijnen geïndiceerd voor zeldzame ziekten, is LFB een belangrijke speler binnen dit domein. Met de geneesmiddelen van LFB kunnen zorgverleners in het ziekenhuis patiënten behandelen met ziekten die soms heel zeldzaam zijn, waarvoor weinig therapeutische opties bestaan.

LFB biedt langdurige ondersteuning aan verenigingen van patiënten die vaak aan zeldzame ziekten lijden, met een dubbele missie: bijdragen aan een betere kennis van deze ziekten en acties ontwikkelen voor het welzijn van patiënten.

De biomedische geneesmiddelen vervaardigd door LFB maken jaarlijks de behandeling mogelijk van patiënten met ernstige en vaak zeldzame ziekten.

ontdek tevens

2023 LFB corporate video

Interview video with Jacques Brom, CEO of LFB

November 2022 : new LFB Arras plant