een belangrijke speler in de gezondheidszorg

 

Sinds zijn oprichting in 1994 heeft LFB therapeutische eiwitten ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht voor patiënten met ernstige aandoeningen die vaak zeldzaam zijn.

LFB is vandaag één van de toonaangevende Europese biofarmaceutische bedrijven en biedt gezondheidsbeoefenaars – voornamelijk in ziekenhuizen – geneesmiddelen afgeleid uit plasma of recombinante eiwitten, in drie belangrijke therapeutische gebieden: immunologie, hemostase en intensieve zorg.

Als Frans biofarmaceutisch laboratorium initieerde LFB in 2018 een grondige transformatie, met een heroriëntatie van zijn bedrijvigheden op zijn kernactiviteit: het ontwikkelen, produceren en verkopen van geneesmiddelen die zijn afgeleid uit plasma of recombinante eiwitten.

Er zijn verschillende strategische transformaties doorgevoerd met prioriteit voor industriële activiteiten, dit ter ondersteuning van de groei van LFB, de consolidatie van haar commercieel leiderschap in Frankrijk en een selectieve internationale ontwikkeling.
2.300 werknemers in Frankrijk en over de hele wereld investeren elke dag om de missie van het bedrijf te vervullen.

Patiënten en hun families
Met meer dan 2/3 van de medicijnen geïndiceerd voor zeldzame ziekten, is LFB een belangrijke speler binnen dit domein. Met de geneesmiddelen van LFB kunnen zorgverleners in het ziekenhuis patiënten behandelen met ziekten die soms heel zeldzaam zijn, waarvoor weinig therapeutische opties bestaan.

LFB biedt langdurige ondersteuning aan verenigingen van patiënten die vaak aan zeldzame ziekten lijden, met een dubbele missie: bijdragen aan een betere kennis van deze ziekten en acties ontwikkelen voor het welzijn van patiënten.

De biomedische geneesmiddelen vervaardigd door LFB maken jaarlijks de behandeling mogelijk van patiënten met ernstige en vaak zeldzame ziekten.

ontdek tevens

2022 LFB corporate video